در این جلسه با بخشهای مختلف، از منوهای صفحه ساز المنتور آشنا خواهیم شد. یک نکتهای که در همین اوایل راه باید بگویم این است که؛ سعی کنید بهجای کپی و تقلید خودتان ایده جدید اجرا کنید. ممکن است در اوایل راه برایتان مشکل باشد، اما با تمرینکردن پیوسته، پیشرفت خود را به چشم خواهید دید.
نصب نسخه رایگان صفحه ساز المنتور
برای نصب افزونه المنتور، میتوانید از سایت وردپرس، فایل این پلاگین را دریافت و دانلود کنید، یا میتوانید بهصورت مستقیم از مخزن وردپرس این افزونه را نصب کنید. که ما در اینجا هر دو روش را توضیح خواهیم داد.
روش اول
برای دانلود افزونه صفحه ساز المنتور وارد سایت وردپرس شوید. در مقابل نام و لوگوی این پلاگین دکمه دانلود وجود دارد که میتوانید شروع به دانلود کنید.
همچنین در این صفحه میتوانید امتیازهای کسب کرده و نظرات کاربران، زبانهای پشتیبانی شده، آخرین ورژن افزونه، و یا تعداد دانلودهای این صفحه ساز را مشاهده کنید.
بعد از دانلود، وارد کنترل پنل سایت خود شوید.
۱_ از بخش زیر منوی افزونهها، بر روی افزودن کلیک کنید.
۲_ بالای صفحه بر روی بارگذاری افزونه کلیک و از بخش choose file فایل دانلود شده را از پوشه موردنظر انتخاب و شروع به نصب کنید.
روش دوم
همانند روش قبل دو مرحله اول را طی کنید، ولی این بار بهجای بارگذاری فایل، از بخش جستجوی افزونهها عبارت Elementor را سرچ کنید. بعد از چند ثانیه بهاحتمال زیاد جزء اولین نتایج این صفحه ساز را مشاهده میکنید. کافی است بر روی نصب کلیک کنید و بعد از نصب شدن، آن را فعال کنید.
نصب نسخه پیشرفته صفحه ساز المنتور
اگر جلسه قبل را مشاهده کرده باشید، درباره ویژگیهای نسخه رایگان و پرو صحبت کردهایم که میتوانید از این قسمت مشاهده کنید.
بیشتر بخوانید:
المنتور چیست؟آشنایی با صفحه ساز المنتور
باتوجهبه توضیحات جلسه قبل، نسخه المنتور پرو، رایگان نیست و برای تهیه این نسخه شما میتوانید به طور مستقیم از شرکت توسعهدهنده، این پلاگین را بهصورت دلاری خریداری کنید. همچنین میتوانید از سایتهای ایرانی خرید خود را انجام دهید.
سایت ژاکت و راستچین جزء سایتهای معتبر در این زمینه هستند که شما میتوانید باتوجهبه بودجه و مقایسه این دو سایت با یکدیگر، نسخه المنتور پرو را تهیه کنید. پس از خرید این نسخه همانند روش اول شروع به نصب و فعالسازی افزونه کنید.
آشنایی با بخش های مختلف صفحه ساز المنتور
بعد از نصب، دو پنل جدید به نام المنتور و قالبها در منوی وردپرس مشاهده میکنید. هر کدام از این پنل ها زیر مجموعه متفاوتی دارند.که قرار است هر بخش را به طور خلاصه توضیح دهیم. اگر میخواهید بهصورت کامل با این بخشها آشنا شوید به ویدیو این جلسه مراجعه کنید.
نکته: بخشهایی که در ادامه توضیح خواهیم داد. در صورت نصب هر دو نسخه، بهاینترتیب و ویژگی قابلمشاهده است.
تنظیمات
اولین بخش از زیرمجموعه المنتور، تنظیمات این صفحه ساز است. در اینجا میتوانید مشخص کنید که این صفحه ساز برای طراحی چه بخشهایی از سایت قابلاستفاده باشد، رنگها و فونتهای مختص به خود را داشته باشد یا اینکه از پیشفرض قالب استفاده کنند. همچنین کلید ای پی آی (کدهای است که شرکتهای مختلف برای دریافت آمار و اتصال سایت به شما ارائه میدهند) مثل ای پی آی گوگلمپ یا ریکپچا (باکس امنیتی تشخیص ربات) و همچنین تنظیماتی مربوط به مواجه با مشکل یا روشهای بارگذاری و انتخاب فایل
ارسالیها در صفحه ساز المنتور SUBMISSIONS
دومین زیرمجموعه صفحه ساز المنتور ارسالیها است. وقتی فرمی را با صفحه ساز المنتور ایجاد میکنید. برگشتهای فرم که از جانب کاربران ارسال میشود را میتوانید در این بخش مشاهده کنید. این ویژگی فوق عالی در نسخههای جدید به این پلاگین اضافه شده است، زیرا قبل از آن فقط میتوانستیم این پیامهای بازگشتی را در ایمیل مدیریت یا ایمیل شخصیسازیشده مشاهده کنیم، اما با این ویژگی بهراحتی میتوانیم آنها را در پیشخوان وردپرس مدیریت کنیم.
فونتهای سفارشی CUSTOM FONTS
در این پنل شما میتوانید فونتهای خریداری شده یا دانلود شده خود را وارد و فعال کنید. از ویژگیهای خوب این پنل این است که دیگر نیاز به نصب افزونههای جانبی و یا خرید قالبهای پیشرفته نیست.
آیکونهای سفارشی CUSTOM ICONS
صفحه ساز المنتور بهصورت پیشفرض آیکونهایی را در اختیار کاربران قرار داده است. ممکن است شما بخواهید آیکونهای شخصیسازی خود را در سایت استفاده کنید. پس این بخش به شما کمک میکند تا شما این آیکونها را وارد و فعال کنید.
کدهای سفارشی CUSTOM CODE
در طول مدیریت سایت، ممکن با مسئله اضافهکردن کد خاصی به هدر یا فوتر قالبتان روبهرو شده باشید. مثلا برای آنالیز کردن سایتتان توسط گوگل باید کد گوگل آنالیتیکس را وارد هدر قالبتان کنید. در این شرایط شما دوراه خواهید داشت؛
- نصب افزونه جانبی
- واردکردن مستقیم کد به هدر قالب
که در روش دوم اگر قالبتان ویژگی Child Theme نداشته باشد بعد از آپدیت باید کدها را دوباره وارد قالبتان کنید. (Child Theme: همان قالبی است که نصب کردهاید و فقط با این تفاوت که بعد از نصب شما دو تم در صفحه پوسته خواهید داشت و هر تغییری در کدهای قالب صورت بگیرد تم اصلی بدون تغییر خواهد ماند و تغییرات صورتگرفته در Child Theme ذخیره میشود)
اما صفحه ساز المنتور تمام این شرایط سخت را برای ما بهآسانی حل خواهد.
مدیریت نقشها
زیرمجموعه بعدی، مدیریت نقشها است. شما میتوانید مشخص کنید که چه نقشهایی (کاربران عادی، خریداران، نویسندگان، و…) به ویرایشگر دسترسی داشته باشند.
ابزارها
در این بخش قسمتهای مختلفی برای تغییرات وجود دارد. مثل کنترل نسخه المنتور، تغییر url (آدرس، لینک)، حالت تعمیر، درون و برونریزی قالب و غیره. شما باتوجهبه نیازتان میتوانید از بخشهای مختلف آن استفاده کنید.
اطلاعات سیستم
شما میتوانید اطلاعات سیستم خود (هاست) و دیگر اطلاعات مربوط به تم و سازگاریهای مختلف صفحه ساز المنتور با یکدیگر را مشاهده کنید.
نکته: در این بخش اخطار خاصی ر نباید مشاهده شود.
سه گزینه دیگر یعنی شروع به کار و دریافت راهنمایی توضیح خاصی ندارند. اما در بخش لایسنس یک نکته وجود دارد. این بخش بستگی به سایتی دارد که شما از آن نسخه پیشرفته المنتور را خریداری کردهاید. در برخی از موارد کدی به شما داده میشود برای فعالسازی نسخه پیشرفته و در دیگر موارد خودشان فعالسازیهای لازم را انجام میدهند.
بیشتر بخوانید:
دوره رایگان طراح شو _ دوره طراحی سایت
دومین پنل صفحه ساز المنتور (قالبها)
همانند پنل قبلی، بخش قالبها هم چندین زیرمجموعه دارد که بیشتر مربوط به زمینه طراحی خواهد بود.
قالبهای ذخیره شده
اولین بخش قالبهای ذخیره شده است، شما وقتی چندین صفحه و سکشنهای مختلف طراحی کرده باشید، میتوانید از این بخش این صفحات و المانها را کنترل و ویرایش کنید.
پنجره باز شونده با صفحه ساز المنتور Popup
بارها برای شما پیش آماده است که وارد سایت خاصی میشود، و هنگام ورود یا اسکرول کردن صفحه کوچکی در کنارههای سایت یا وسط سایت پدیدار میشود که به آنها پاپآپ میگویند. بیشتر برای تبلیغات، محصولات خاص و یا اطلاعیههای مختلف از این پاپآپها استفاده میکنند. در جلسات بعدی بهصورت کامل یک پاپآپ طراحی خواهیم کرد.
تم ساز Theme Builder
در این بخش شما همانند بخش قالب ذخیره شده، میتوانید صفحات را مدیریت و ویرایش کنید. اما کار اصلی این بخش باتوجهبه نامی که دارد، مختص به تولید و ساخت صفحات و سکشنهای مختلف است. یکی از ویژگیهای صفحه ساز المنتور این است که بخشهای آن از چندین راه مختلف با یکدیگر در ارتباط هستند، به همین علت شما در هر بخش گزینههای مشابه ای خواهید یافت.
صفحات فرود Landing Page
صفحات فرود برای این موضوع ایجاد شدهاند که کاربران عادی را به مشتری یا دنبالکننده تبدیل کنند. این صفحه باید توسط متخصصهای ui & ux طراحی شوند، زیرا صفحه حساس و مهمی در زمینه جذب کاربر هستند. در این صفحات فرمهای Call to Action یا فروش مستقیم محصولات قرار دارد.
کتابخانه کیت (قالب، الگو) KIT LIBRARY
در این بخش الگوهای پیشساخته وجود دارد. میتوان از این الگوها ایده گرفت و یا به طور مستقیم از همین الگو استفاده کرد. همچنین دارای فیلترهای مختلفی است که باعث میشود به الگوی موردنظر خود سریعتر دستیابی داشته باشید.
افزودن جدید، این پنل همانند بخش تم ساز و قالب ذخیره شده است و فقط در بخشی از جزئیات کوچک این سه بخش باهم تفاوت دارند.