در این جلسه قرار است که یک قالب آزمایشی ایجاد کنیم تا با بخش قالبها و ابزارهای طراحی صفحه ساز المنتور آشنا شویم. باتوجهبه اینکه شما جلسه قبل را تماشا کردهاید باید بدانید که در این صفحه ساز روشهای گوناگونی برای ایجاد قالب وجود دارد، در بخش طراحی هم این موضوع صدق میکند. پس لطفاً تا آخر این مطلب همراه ما باشید.
قالب های المنتور
برای ایجاد قالب یا تمپلت جدید روشهای گوناگونی وجود دارد و میتوان باتوجهبه نیاز از هر یک از این روشها استفاده کرد. برای مثال در پیشخوان وردپرس زیرمجموعه تمپلت یا قالبها گزینه ساخت قالب و یا افزودن جدید وجود دارد، یکی از این گزینهها را انتخاب کنید. در صفحه باز شده نوع قالب و نام موردنظر برای آن قالب را وارد کنید.
در بخش نوع قالبها گزینههای زیر موجود است
- صفحه
- بخش
- صفحه فرود
- پاپآپ
- سربرگ
- پاورقی
- نوشته تکی
- صفحه تکی
- بایگانی
- نتایج جستجو
- صفحه ۴۰۴
ممکن هست ترجمههای مختلفی وجود داشته باشد اما ماهیت همه یکی هست. همچنین در صورت نصب داشتن ووکامرس، دو قالب دیگر به این لیست اضافه میشود.
- محصول تکی
- بایگانی محصولات
بیشتر بخوانید:
المنتور چیست؟آشنایی با صفحه ساز المنتور
آشنایی با انواع قالبهای المنتور
صفحه
در این بخش شما میتوانید صفحات ثابت طراحی و ایجاد کنید.
بخش
با کمک این نوع قالب میتوانید بخشهای اضافی طراحی کنید و در صفحات مختلف قرار دهید. مثلا میتوانید یک فرم خاصی را با این قالب طراحی کنید و کد کوتاه این فرم را در صفحه موردنظر قرار دهید، همچنین میتوانید از ویجت قالبها استفاده کنید.
صفحه فرود
در این بخش میتوانید صفحه فرود یا لندینگپیج خود را طراحی و اضافه کنید. درباره این صفحه در جلسه قبلی صحبت کردهایم. اگر جلسه سوم را مشاهده نکردهاید، میتوانید از طریق این لینک وارد این صفحه شوید.
پاپآپ
پاپآپ صفحات کوچکی هستند که در هنگام ورود یا اسکرول کردن یک صفحهنمایش داده میشوند؛ بنابراین میتوانید از این بخش طرح خودتان را پیادهسازی کنید.
سربرگ
به کمک این بخش میتوانید سربرگ یا هدر سایت خود را طراحی کنید. هدر قسمتی از سایت است که در آن منو، لوگو، باکس جستجو و… قرار دارد.
پاورقی
در این بخش هم میتوانید فوتر سایتتان را ایجاد کنید. فوتر همان بخش انتهایی صفحات سایت است که لینکها یا توضیحات خلاصه در آن قرار گرفته است.
نوشته تکی
برای طراحی صفحات وبلاگ (نوشتهها، مطالب) سایتتان میتوانید از پست سینگل استفاده کنید.
صفحه تکی
به کمک این نوع از قالب میتوانید انواع مختلف از صفحات مانند تمام صفحات تکی، صفحه اول، صفحه فرود، یا حتی نوشته را ایجاد کنید.
بایگانی
با این قالب صفحات بایگانی (آرشیو) ایجاد کنید. این قالب بعد از ذخیرهسازی برای صفحاتی مانند آرشیو نوشته، صفحه اول وبلاگ، نتایج جستجو، و یا آرشیو دستهها و برچسبها استفاده میشود.
نتایج جستجو
اگر میخواهد صفحه نتایج مختص به خود را داشته باشید که بعد از جستجو کردن کلمه توسط کاربر، نتایج نمایشدادهشده با طرح دلخواه شما باشد میتوانید از این قالب استفاده کنید.
صفحه ۴۰۴
بهصورت پیشفرض اگر کاربر به دنبال آدرسی از سایت شما باشد و این آدرس اشتباه یا پاک شده باشد ریدایرکت میشود به صفحه ۴۰۴. حال میتوانید به کمک این قالب صفحه ۴۰۴ خود را طراحی و زیباسازی کنید.
محصول تکی
برای طراحی صفحه محصول باید از این قالب استفاده کنید. در این صفحه ویجتهای مخصوص مانند ویجت قیمت، تصاویر محصول، امتیازهای کسب کرده و غیره قرار دارد.
آرشیو محصولات
با قالب آرشیو محصولات میتوانید صفحه فروشگاه، آرشیو محصولات و یا آرشیو دستهها و برچسبها را طراحی کنید.
تفاوت میان قالب صفحه و صفحه تکی
برای افرادی که تازه کار با المنتور را شروع کردهاند ممکن است بخش قالبها کمی برایشان گیجکننده باشد. تفاوت کلی بین صفحه و صفحه تکی در این است که:
صفحه برای طراحی یک صفحه ثابت با محتوای ثابت کاربرد دارد که همچنین قابلیت شرایط نمایش ندارد.
اما صفحه تکی داینامیک است و محتوای آن طبق هر url تغییر میکند و همچنین قابلیت شرایط نمایش دارد یعنی میتوانید مشخص کنید که در کدام بخشها و صفحات از قالب طراحی شده استفاده شود.
ایجاد قالب جدید
برای شروع میتوانید از بخش قالبها بر روی افزودن جدید کلیک کنید تا قالب جدیدی ایجاد کنید. صفحهای نمایان میشود و طبق اطلاعاتی که به دست آوردهاید نوع قالب موردنظر خود را انتخاب کنید و برای قالب نامی بگذارید و بر روی ایجاد قالب کلیک کنید.
در سمت راست صفحهنمایش منوی ابزار المنتور را مشاهده میکنید که تمامی تنظیمات و ویجتها در این بخش قرار دارد و مرکز صفحه بخش اصلی طراحی هست.
منوی ابزارک قالب ها
در این منو ویجتهای مختلف با تنظیمات مختص به خود قرار گرفته است. تنظیماتی شامل اندازه، پدینگ و مارجین، پسزمینه، انتخاب رنگ، تنظیمات برای رسپانسیو کردن و غیره. در جلسات بعدی با تمام این ویجتها و تنظیمات بهصورت انجام پروژه آشنا خواهیم شد.
در بخش ابتدایی این منو دو بخش المانها و عمومی وجود دارد. وقتی بر روی المانها کلیک کنید میتوانید تمام ویجتهای موجود را مشاهده کنید.
در قسمت انتهایی منو چند گزینه وجود دارد
- تنظیمات: در این بخش تنظیمات کلی مانند عنوان، وضعیت نمایش، طرحبندی صفحه قرار گرفته است. در بخش استایل هم میتوانید رنگ و پدینگ صفحه را تنظیم کنید و همچنین میتوانید در بخش پیشرفته از کدهای css برای طرحهای خود استفاده کنید.
- ناوبر: اگر از برنامههای مثل فتوشاپ استفاده کرده باشید با بخش لایهها آشنا هستید. در المنتور این ویژگی وجود دارد که شما تمام ویجتهایی که انتخاب و ایجاد کردهاید را در این بخش مشاهده کنید و این ویجتها را جابهجا کنید.
- تاریخچه: بازهم المنتور یک قابلیت مشابه به نام تاریخچه دارد که میتوانید چند حرکتبهعقب و جلو بروید.
- حالت نمایشگر: یکی از مهمترین بخشها حالت نمایشگر هست. شما به کمک این ابزار میتوانید صفحه طراحی شده را در سه نمایشگر دسکتاپ، تبلت و موبایل مشاهده کنید و اگر نیاز به تغییر بود باتوجهبه اندازه صفحه تغییرات را انجام دهید.
- پیشنمایش تغییرات: با کمک این بخش هم میتوانید طرح نهایی خود را مشاهده کنید.
- انتشار یا بهروزرسانی: این قسمت هم توضیح خاصی ندارد اما نکته مهم این بخش این است که وقتی بر روی انتشار کلیک کنید میتوانید مشخص کنید که قالب موردنظر در کدام بخش از سایت نمایش داده شود.
در مرکز صفحه یک آیکون بعلاوه (+) قرار دارد. وقتی شما روی این آیکون کلیک کنید سکشن جدیدی اضافه میشود و میتوانید مشخص کنید که چند ستون داشته باشد. بعد از انتخاب، منوی ابزار تغییر میکند و تنظیمات مربوط به سکشن و ستونها را نمایش میدهد. تنظیماتی مانند اندازه بخش، اندازه هر ستون، فاصله بین ستونها، ارتفاع، پسزمینه پدیننگ مارجین و غیره. تمامی بخشها در آموزش ویدیویی توضیح داده شده است.
بعد از انتخاب تعداد ستون میتوانید ویجت مورد نظرتان را به آن اضافه کنید. تنظیمات هر ویجت با ویجت دیگر متفاوت هست که این تنظیمات باتوجهبه نوع المان تغییر خواهد کرد.
نتیجه کلی این جلسه
رابط کاربری المنتور بسیار ساده هست و شما با تمرین پیوسته بهراحتی میتوانید با تمامی بخشهای این افزونه آشنا شوید و طرحهای خود را پیادهسازی کنید. کافی است بعد از مشاهده هر جلسه، یک طرح ui را از سایتی مثل دریبل انتخاب کنید و این طرح را با المنتور اجرا کنید که هم تمرین و هم نمونه کار خودتان شود.