هلپ چک
مرجع یادگیری و ثبت سفارش

اصول و طراحی پست اسلایدی اینستاگرام

پست اسلایدی اینستاگرام

فهرست مطالب

به احتمال زیاد پست های اسلایدی زیادی را در اینستاگرام مشاهده کرده اید.که روش ها مختلفی میشه آن را طراحی کرد.اما بعضی از پست ها به شکلی طراحی شداند که به یکدیگر مرتبط اند.و شاید شما بخواهید همچین طرحی را روی پست خود اعمال کنید. در این مطلب قراره ما اصول طراحی پست اسلایدی بعلاوه قالب های مختلف را آموزش دهیم.پس تا آخر مطلب با ما همرا باشید.

معرفی برخی از قالب ها و اصول آن

برای ساخت پست اسلایدی قبل از هر چیز باید بدانیم که چند اسلاید قرار است طراحی کنیم.و بعد از آن باید بدانیم که محتوایی که می خواهیم قرار دهیم چه سایزی برای آن مناسب است.در ادامه چند سایز استاندارد اینستاگرام را خواهم گفت:

سایز های قالب اینستاگرام

سایز ۱۰۸۰/۱۰۸۰ —۱۰۸۰/۱۳۵۰ — ۱۰۸۰/۶۴۰ —-۱۰۸۰/۱۹۲۰ (این بیشتر برای استوری استفاده میشه)

خب حالا با این اطلاعاتی که به دست آوردیم باید شروع به کار کنیم.من از قالب ۱۰۸۰/۱۳۵۰ استفاده میکنم،و برای مثال می خواهم هشت اسلاید طراحی کنم.برای همین باید عرض (width) را انتخاب کنم و ۱۰۸۰ را ضربدر ۸ کنم که فتوشاپ به من ۸ اسلاید با عرض ۱۰۸۰ بده.و برای طول (height) از ۱۳۵۰ استفاده میکنم.بنابراین شما هر چند اسلایدی که می خواهید طراحی کنید. تعداد آن را ضرب در عرض قالب مورد نظر میکنید.

ساخت سند و جدا کردن هر اسلاید

برای شروع کار یک سند از بخش file/new باز میکنم تا بتوانید اندازه مورد نظر خودمان را وارد کنیم.

تا اینجا فتوشاپ سند مورد نظر را برای ما ایجاد کرد.حالا نیازه که ما هر اسلاید را تشخیص و با استفاده از خط کش از هم جدا کنیم.برای این کار از بخش منو ها view و بعد new guide layout رو انتخاب میکنیم.تا پنجره جدید برای ما باز بشه،ما باید از بخش number تعداد اسلاید هایی که میخواهیم طراحی کنیم رو وارد میکنیم،یعنی دقیقاً همان تعدادی که در ساخت سند وارد کردیم.

در این قسمت نکته ای که باید دقت کنید این است که gutter معادل صفر قرار دهیم.تا خط کش به صورت تک خط اعمال شود.

در این مرحله باید خط کشی را به عنوان اسلاید به فتوشاپ معرفی کنیم.تا در هنگام خروجی گرفتن، هر اسلاید را کات و جداگانه به ما تحویل دهد.برای این کار  با کمک ابزار اسلایس تول (slice tool) میتوانیم یک سند را به چند تکه تقسیم کنیم.بعد از انتخاب این ابزار از بخش آپشن های اسلایس تول گزینه slice from guides را میزنیم.تا خود فتوشاپ به صورت خودکار هر اسلاید را تشخص و از هم جدا کند.بعد از این کار بالای هر اسلایدی که ما مشخص کردیم میبینیم که یک عدد قابل نمایش هست و نشان دهنده این است که هر اسلاید کدام است و از چه قستمی کات خواهد خورد.

نکته استفاده از قالب های مستطیلی

حاشیه امن پست اسلایدی

همانطور که در اول اموزش به آن اشاره شد،اینستاگرام چندین قالب برای پست های خود معرفی کرده است.که ما طبق آن ها پست خود را طراحی کنیم.و بخشی از این قالب ها به شکلی مستطیلی شکل هستند.و نکته اولی که میخواهم در ادامه بگویم بیشتر برای این قالب ها صدق میکند.(البته قالب های مستطیلی که ارتفاع آن بیشتر از عرض باشد نه بلعکس)

در اکسپلور اینستا تمام ویدیو ، عکس و اسلاید ها به صورت مربعی شکل نمایش داده میشود.یعنی هر قالبی داشته باشید در دید اول به صورت مربعی شکل هستند تا زمانی که کاربر بر روی هر پست کلیک کند و وارد آن شود.

در این شرایط اگر از قالب مستطیلی که به آن اشاره کردم استفاده کنید یک بخش کوچکی از بالا و پایین در اکسپلور مخفی میشود تا زمان وارد شدن کاربر به آن پست.به همین دلیل ما باید سعی کنیم تا المان های مهم و تیتر های خود را در این بخش ها قرار ندهیم.پس برای تشخیص بخش هایی که قرار است مخفی شوند می توانیم با استفاده دوباره از خط کش و اعمال چند سایز این مشکل را رفع و حاشیه امن را مشخص کنیم.

بنابراین از بخش منو ها view  و دوباره  new guide layout رو انتخاب میکنیم.و وقتی پنجره باز شد تیک مارجین (margin)را میزنیم،و از بالا (top) 135 پیکسل و همچنین از پایین (bottom) 135 پیکسل را وارد میکنیم و مابقی سایز ها،یعنی چپ و راست را صفر میکنیم.بعد از این کار مشاهده میکنید که یک مربع ای شکلی با استفاده از خط کش توانستیم رسم کنیم.و باید در اسلاید اول سعی کنید المان های مهم و تیتر شما که باعث جذب کاربر میشود را در این حاشیه امن قرار دهید.

نکته دوم و رفع محدودیت موجود در اسلاید اول

محدودیت بعدی اسلاید اول این است که،برای مثال ما یک تیتری داریم و طرحمان هم به شکلی است که باید در بالای صفحه قرار بگیرد.اما بالای صفحه اول پست اسلایدی یک لوگو قرار دارد که نشان میدهد این پست اسلایدی هست. و اگر ما تیترمان را در آن قسمت بگذاریم لوگو بر روی تیتر قرار میگیرد و باعث ناخوانا بودن تیتر می شود.همانند روش قبلی ما می توانیم برای این محدودیت هم حاشیه امن ایجاد کنیم.

برای این کار با استفاده از دکمه ترکیبی ctrl+r و یا از منو ها  view و rulers رو انتخاب میکنیم تا خط کش برایمان باز شود.در اینجا باید مبداُ خط کش را تغییر دهیم.از محل برخورد خط کش به هم (در تصویر پایین مشخص شده است).کلیک کنید و نگه دارید و در اخر اسلاید اول فیکس کنید تا صفر بالای اخر اسلاید اول نمایش داده شود و مبداُ تغییر کند.(در ویدیو کامل و راحت تر توضیح داده شده است.

محل برخورد خط کش

حالا رو خط کش عمودی کلیک کنید و نگه دارید و منفی ۲۱۰ پییکسل به سمت راست اسلاید اول بکشید و وارد کنید.این بار برای حفظ تقارن مبدا را به اول اسلاید تغییر دهید و باز با کمک خط کش از سمت چپ ۲۱۰ پیکسل وارد شوید.

طبق قسمت مشخص شده حالا دارای حاشیه امن هستیم میتونیم طرح مورد نظرمان را به راحتی در بالای صفحه اعمال کنیم.این نکته را هم بگم که در پایین صفحه این محدویت ها وجود ندارد و به راحتی می توانید طرح مورد نظر خودتان را پیاده سازی کنید.

رفع مشکل وسط چین کردن المان ها

اگر ما یک سند مشخص داشته باشیم وقتی متن یا هر لایه ای را بخواهیم وسط چین کنیم با کمی جابه جایی میتوانیم وسط سند را پیدا کنیم و خود فتوشاپ به صورت خودکار المان مورد نظرمان را در وسط سند فیکس می کند در صورتی که snap از بخش view فعال باشد.

اما در طراحی پست اسلایدی،ما سند را به چند بخش تقسیم کرده ایم و در این شرایط فتوشاپ نمیتواند برای هر اسلاید این قابلیت را اجرا کند.اما ما خودمان میتوانیم به صورت دستی این مشکل را رفع کنیم.پس دوباره از بخش منو هاview  و new guide layout رو انتخاب میکنیم.این بار باید در بخش نامبر دوباره تعداد اسلایدی که مشخص کردیم وارد کنیم.یعنی منی که در این اموزش هشت اسلاید طراحی کردم اینجا باید دو برابر هشت یعنی شانزده رو وارد کنم.پس هر چند تعداد اسلایدی که ایجاد سند وارد کردید،اینجا دوبرابر آن را باید وارد کنید.تا در وسط هر اسلاید یک خط جدید رسم کند.

حال ما با کمک این خط های جدید در محور عمودی میتوانیم وسط چین داشته باشیم از لحاظ محور افقی مشکلی وجود ندارد.

طراحی گرافیکی پست اسلایدی

شما برای طراحی میتوانید از گرادینت ها استفاده کنید. یعنی با انتخاب چند رنگ یک طرح زیبا خلق کنید و یا میتوانید با کمک  پترن های موجود فتوشاپ یا دانلود پترن های دلخواه پست خودتان را زیبا سازی کنید.

یک نکته درباره رنگ ها که باید رعایت کنید این است که:سعی کنید از رنگ های به شدت روشن استفاده نکنید.چون باعث اذیت شدن چشم و نارضایتی کاربر شود.پس رنگ هایی انتخاب کنید که brightness کمتر از ۷۵ الی ۷۰ باشند.و یا از رنگ های بهینه استفاده کنید.چون تمامی این رنگ ها تست و طبق استاندارد های لازم بهینه شداند.
که سایت coolors  این کمک را به ما می کند.و خود من برای طراحی سایت و طراحی گرافیک از پالت های رنگی موجود در آن استفاده میکنم.سایت کالرز چندین طیف رنگی را با یکدیگر تست کرده اند و از لحطاظ بازدید،رضایت کاربران و دیگر موارد به نتیجه رسیداند و این پالت های رنگی را در سایت قرارداده اند.

بیشتر بخوانید:
فرمت های فتوشاپ و کاربرد هر یک

من در این آموزش بیشتر سعی کردم اصول طراحی یک پست اسلایدی را آموزش دهم.یعنی اندازه ها و محدویت های موجود.اما سعی خواهم کرد یک آموزش جداگانه در زمینه طراحی آن قرار دهم.

خروجی گرفتن صحیح برای پست اسلایدی

خروجی گرفتن از پست اسلایدی

بعد از تکمیل طرح مورد نظر، وقت خروجی گرفتن صحیح این پست اسلایدی است.برای این کار از بخش منو ها و file از بخش زیرمجموعه Export گزینه save for web را انتخاب میکنیم.بعد از این که پنجره باز شد از پایین پنجر جدید کمی زوم اوت میکنیم تا تمام اسلاید ها را بتوانیم ببینیم.و با کمک موس تمام آن هارا سلکت می کنیم (از یه گوشه کلیک راست کرده و نگه دارید و بکشید تا اخر سند تا تمام اسلاید ها به حالت انتخاب در آید)

از بخش preset های موجود JPEG High انتخاب کنید.و Quality را روی ۱۰۰ قرار دهید تا با بالا ترین کیفیت خروجی بگیرد.دقت کنید که تیک SRGB روشن باشد تا در سایر نمایشگر ها تغییر رنگ صورت نگیرد .

حال فقط کافی است بعد از انتخاب گزینه Save یک اسم بنویسید تا فتوشاپ یک پوشه با آن نام بسازد و اسلاید ها را درون آن ذخیره سازی کند.حال مشاهده میکنید که فتوشاپ به صورت خودکار هر اسلاید را کات کرده و جداگانه به شما تحویل میدهد.

آخرین مقالات

دوره طراحی سایت
دوره رایگان طراح شو

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *